واگذاری امتیاز دفتریاری دفاتر اسناد رسمی
فرصتی منحصر به فرد برای فروش امتیاز سردفتری دفترخانه اسناد رسمـــــی بر اساس ماده 69 قانون دفاتر اسناد رسمی، سردفتران میتوانند در پایان خدمت خود، امتیاز سردفتری خود را به فروش برسانند که یک نوع پاداش بازنشستگی است. در ادامه، به شما نحوه و شرایط فروش امتیاز سردفتری را به طور کامــــــل توضیح میدهیم. همچنین، فرم مربوط به فروش امتیاز سردفتری را برای شما آماده کردهایم.
- 3 فروردین 1404
- بدون نظر

امتیاز سردفتری
سردفترِ شاغل که بــازنشسته میشود میتواند شخص واجد صلاحیت طبق مقررات قانون دفاتر اسناد رسمی را برای تصدی دفترخانه خود به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور معرفی کند.
امتیاز سردفتری در حالتهای زیر قابل فروش و واگذاری است:
سردفتری که حداقل 25 سال خدمت کرده
سردفتری که به سن 65 سال رسیده
سردفتری که فوت شده
در غیر از این موارد امتــــــیاز سردفتری قابل واگذاری نیست. برای مثال در مورد از کارافتادگیِ سردفتران به موجب کد 1029 مجموعه بخشنامههای ثبتی، شخصِ از کار افتاده، بازنشـــــــــــسته تلقی نمیشود، بنابراین حکم مقرر در ماده 69 قانون دفاتر اسناد رسمی به سردفترانی که از کار افتاده شناخته میشوند، تسری ندارد. همچنین است درمورد استعفا، یا سردفتری که شرایط بازنشستگی را ندارد.
[اگر از اشخاص واجد صلاحیت برای خرید امتیاز سردفتری هستید اینجا کلیک کنید.]
1- بازنشستگی با 25 سال خدمت
به موجب ماده 10 قانون دفاتر اسناد رسمی مصوب سال 1354، سردفتران که دارای 30 سال سابقه خدمت هستند میتوانند تقاضای بازنشستـــگی کنند. که این سابقه خدمت میتواند متوالی یا متناوب باشد. و همچنین سوابق سردفتری و دفتریاری باهم قابل جمع هستند.
اما آیین نامه جدیدی درسال 1400 تصویب شد که در آن به سردفترانی که 25 سال سابقه خدمت دارند امکان درخواست بازنشستگی داد.
به موجب ماده 85 آیین نامه قانون دفاتر اسناد رسمی مصوب سال 1400، سردفترانی که حداقل 25 سال سابقه اشتغال در مشاغل سردفتری یا دفتریاری را دارند به شرطی که 5 سال هم سابقه پرداخت حق بیمه و بازنشستگی به سایر صندوقهای بازنشستگی را نیز داشته باشند میتوانند تقــــــاضای بازنشستگی کنند. که رعایت حداقل 25 سال در این مورد ضروری است و با احتساب سابقه پرداخت حق بیمه و بازنشستگی به سایر صندوقهای بازنشــــستگی مدت اشتغال سردفتران باید به 30 سال تمام برسد.
مثال 1: سردفتری 27 سال سابقه سردفتری دارد و 3 سال هم در گذشته کارمند بوده که این 3 سال با 27 ســـــــــال جمع میشود و سردفتـــــــــــر میتواند تقاضای بازنشستگی کند.
مثال 2: سردفتری 25 سال سابقه سردفتری دارد و 10 سال سابقه پرداخت حق بیمه و بازنشستگی به سایر صنـــدوقهای بازنشستگی را دارد که 5 سال از آن با 25 سال سابقه سردفتری قابل جمع است و سردفتر میتواند تقاضای بازنشستگی کند.
مثال 3: سردفتری 24 سال سابقه سردفتری دارد و 6 سال هم در گذشته کارمند بوده که در این مورد سردفتــــــــــر باید یک سال منتظر بماند تا به حداقل 25 سال سابقه برسد که بتواند تقاضای بازنشستگی کند.
برای آقایان سردفتر ایام سربازی جزو سنوات خدمتشان جهت بازنشستگی حساب خواهد شد: حسن بابایی، رئــــــیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با احتساب ایام سربازی جزو سنوات خدمت سردفتران جهت بازنشستگی موافقت کرد.
متن اطلاعیه روابط عمومی کانون سردفتران و دفتریاران: با توجه به اینکه بسیاری از سردفتران و دفتریاران تقاضای احتساب ایام خـــــــدمت ضــــــرورت سربازی در سنوات اشتغال سردفتری و دفتریاری جهت بهره مندی از مزایای مقرر در ماده ۱۰ قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران مصــــــــــوب ۱۳۵۴ برای بازنشستگی را داشته اند و در ماده ۸۵ آیین نامه قانون دفاتر اسناد رسمی صرفاً به سابقه پرداخت حق بیمه و بازنشستگی در سایر صنــــــــدوقهای بازنشستگی تصریح شده است و همچنین باتوجه به ماده ۱۰۵ قانون مدیریت خدمات کشوری که احتساب ایام خدمت سربازی را درخصوص کارکنان دولت با شــــــــــرایط خاص تجویز نموده است، به اطلاع می رساند: احتساب ایام خدمت سربازی به مدت سنوات حق بیمه پرداختی به صندوق کانون سردفتران و دفتریاران برای سردفتــران و دفتریاران صرفاً به منظور اعمال ماده ۱۰ قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران بدون محاسبه و بهره مندی از مزایای حقوق بازنشستگـی کانون جهت دوران سربازی منعی ندارد.
مثال 4: سردفتری 28 سال ســــــــــــــابقه سردفتری دارد و 2 سال هم سابقه خدمت سربازی، که این 2 سال با 28 سال قابل جمع است و سردفتر میتواند تقاضای بازنشستگی دهد.
با توجه به توضیحات فــوق و به موجب ماده 69 قانون دفاتر اسناد رسمی، سردفتر میتواند یک نفر را به عنوان جانشین خود معرفی کند، که معرفی مزبور ضمن تقاضانامه بازنشستگی به عمل میآید.
2- بازنشستگی الزامی
به موجب ماده 11 قانون دفاتر اســــــــــناد رسمی، سردفتران پس از رسیدن به سن 65 سال تمام و بدون توجه به مدت زمان سابقه خدمت، بازنشسته خواهند شد.
سردفتر که به سن قانونی بازنشستگــــــی میرسد الزاماً بازنشسته میشود و تحت تعقیب کیفری، انتظامی و یا تحمل مجازات یا در حال تعلیق و یا انفصال موقت بودن سردفتر مانع صدور حکم بازنشستگی نیست.
مثال: ســـــردفتری از سن 50 سالگی شروع به خدمت کرده و 15 سال سابقه سردفتری دارد و حال به سن 65 سالگی رسیده که در این حالت الزاماً بازنشسته خواهد شد.
در بازنشستگی الزامی، سردفتر چه زمانی باید درخواست بازنشستگی را به سازمان اعلام کند؟
به موجب ماده 80 آییــن نامه: سردفتر مکلف است حداقل شش ماه قبل از فرارسیدن موعد بازنشستگی الزامی، مراتب را کتباً جهت انجام مقدمات لازم به سازمان و کانون مرکز اعلام نماید. سازمان جهت اعلام بدهیهای مسلم ناشی از شغل سردفتران، مراتب را به سازمان امور مالیاتی کشور و اداره کل ثبت محل ابلاغ مینماید.
از آنجا که انتصـــــــــــــــــــاب شخص معرفی شده به عنوان جانشین، موکول است به صدور حکم بازنشستگیِ سردفترِ شاغل و این امر قبل از ارائه مفاصاها میسور نمیباشد، بنابــــراین به محض ارائه درخواست بدواً به دوران تصدی از لحاظ حق الثبت و درصدهای مکسوره از حق التحریر و مالیات تکلیفی تا آخرین سند تنظیمی رسیدگی میشود. (کد 802 مجموعه بخشنامههای ثبتی)
در بازنشستگی الزامی، چه زمانی سردفتر باید جانشین خود را معرفی کند؟
به موجــــــــــب ماده 69 قانون: مدت لازم برای معرفی جانشین در مورد بازنشستگی الزامی دو ماه قبل از تاریخ بازنشستگی است. یعنی 2 ماه قبل از تاریخ تولد 65 سالگی.
اگر درخواست معرفی جانشین 3 ماه قبل از تاریخ تولد 65 سالگی باشد به این درخواست ترتیب اثر داده نخواهد شد.
برای اینـــکه بتوانید زمان دقیق معرفی جانشین را تخمین بزنید اینجا کلیک کنید. اگر سن شما مطابق تقویم شمسی 64 سال و 10 ماه و 1 روز باشد، امکان معرفی جانشین برای شما وجود دارد.
در صورتــــی که سردفتر در مهلت مذکور شخص واجد صلاحیت را معرفی نکند، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور میتواند تصدی دفترخانه به شخص واجد شرایط دیگری واگذار نماید.
ادامه فعالیت سردفتر پس از درخواست بازنشستگی
در هر دو مورد بازنشستگیِ الزامی یا اختیارای: به موجب بند 21 مجموعه بخشنامههای ثبتی، مادام که حکم بازنشستگی صادر و به سردفتر ابلاغ نشده است، باید به کار خود ادامه دهد.
3- فوت سردفتر
درصورتی که سردفتر فوت کند، ورثه سردفتر تا 6 ماه بعد از تاریخ فوت، میتوانند یک نفر که واجد صلاحیت است را به عنوان جانشین سردفتــــــــــــر معرفی کنند.
به شرطی که:
سردفتر در زمان فوت شاغل بوده باشد
همه وراث طبق گواهی حصر وراثت درباره معرفی یک نفر به توافق برسند
حداکثر تا 6 ماه بعد از تاریخ فوت یک نفر معرفی شود
آن یک نفر میتواند از بین ورثه انتخاب شود به شرطی که واجد صلاحیت باشد
در صورتی که وراث سردفتر در مهلت مذکور شخص واجد صلاحیت را معرفی نکنند، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور میتواند تصدی دفترخانه را به شخص واجد شرایط دیگری واگذار نماید.
در صورت فوت سردفتر، وراث او مکلفند که به هیچ وجه مداخله و تصرفی در دفاتر و اوراق مربوطه به آن ننمایند و کلیه سوابق را طبق صورت مجلس به کفیــل یا کسی که از طرف ثبت متبوعه تعیین میشود تحویل نمایند. (بند 177 بخشنامههای ثبتی)
فروش و واگذاری امتیاز سردفتری
سردفتر محترم یا ورثه سردفتر، برای فروش و واگذاری امتیاز سردفتری، فرم زیر را تکمیل و ثبت کنید.
[اگر از اشخاص واجد صلاحیت برای خرید امتیاز سردفتری هستید اینجا کلیک کنید.]
فرم فروش و واگذاری امتیاز سردفتری
سوالات متداول
مدارک تحصیلی مورد نیاز برای دفتریار شدن چیست؟
طراحی سایت در شرکت های مختلف با روش های مختلفی انجام می شود،.زمان طراحی،قابلیت انعطاف،کیفیت پیاده سازی،تجربه و دانــــــــــش در هریک از روش های بالا در شرکت های مختلف متفاوت است.اباید خاطر نشان کرد که بیشتر یا کمتر بودن قیمت در یک شرکت دلیل بر کیفیت و یا عـــــدم کیفیت خدمــــــات آن شرکت نیست،بهترین راه برای درک تفاوت قیمت طراحی سایت بررسی نمونه کار شرکت مورد نظر می باشد .